Saturday, May 30, 2009

Pesta Buku Lagi : READ Malaysia 2009


Pesta buku berlangsung lagi. Kali ini di The Mines, Seri Kembangan. Bermula 29 Mei hingga 7 Jun.

Antara penerbit yang turut serta.

Booth selalu yang dikunjungi. PTS Publication. Tapi kali ini tiada buku yang dibeli dri booth ini.

Sedang khusyuk memilih buku.

Baca satu per satu.

Inilah belian hari ini.

Kebanyakan buku untuk anak-anak.

8 comments:

Atikah said...

Salam.

Thanks... tak tau ler ada pesta buku kat sana... balik kerja leh singgah jap... InsyaAllah... saya nie suka p pesta buku...

cikgu mas said...

salam en mie

mana dpt info ni???tak tau pun ada book fair kt mines.thanks..ni ulat buku tegar ni..

elok sangat cik mie,bimbing anak jadi mesra buku,tak dok kalut beli barbie doll,power rangers yang entah pape tu,menarik buku2 utk anak2 tu,byk buku pengajaran ,ada satu tu `pak hipo sudah insaf` cute lak buku tu..buku2 tu anak dara awak pilih sendiri ker??

Insyaallah,kalau sempat nk jenguk jugak la,cuma tak berapa biasa area situ...

Azemi Ali said...

Salam cik Atikah,

Beli buku dekat pesta buku yang bestnya dapat diskaun dan banyak penerbit di bawah satu bumbung.

Kalau mahu beli buku PTS dan dapat 30% diskaun sila bagi emel add. Saya ada kupon. Tapi diskaun 30% tu untuk hari selasa dan jumaat ni sahaja iaitu 2 jun dan 5 jun .

Azemi Ali said...

Salam cikgu Mas,

Saya ni ramai kawan penulis dan penerbit buku. Dan juga berangan nak tulis buku. Kalau buku saya berada di pasaran jangan lupa beli ya.hehehe. Mmemang kena aware pasal dunia buku ni.

Buku anak-anak tu persetujuan parents dan anak. Anak pun suka, parents lagi suka sebab harganya RM1 je sebuah buku. Cukup puas hati. Assignment cuti sekolah. Lepas baca kena bagi summary.

cikgu mas said...

salam cik mie

ye cik mie..bukan sekadar beli ku jadi supplier kt semua PK group,Insyaallah saya doakan.Kat UM dulu sempat jugak saya saya buat minor penulisan dan pengajian media,tapi bab kewartawanan dan media saya tak cukup jati diri komitment sangat tinggi,so fokos kt history course,Dr Kamariah Kamarudin kenal tak.??(kak kay saya panggil ..senior saya satu badge dgn Dr Uthaya Shankar rasanyer) Faisal Tehrani kenal jugak kat UM dulu..tapi tak pernah tegur sebab orang yer misteri) lama dah saya tak menulis tapi rasa bolehlah. jugak kalau sekadar nak wat buletin pompuan kaya..

wah anakmu ada assigtment..bagus cik mie,anak pompuan senang mengikut sikit..

Azemi Ali said...

Salam CM

Uthaya Shankar dengan FT kenal lah. Dr. Kay tak kenal.

Dulu CM Ex-Asasian ke? Tahun bila grad UM, 98 ka?

Baca komen CM memang best especially bab-bab komedi dan lawak. Kelakar habis. Memang ada bakat menulis.

cikgu mas said...

salam

en mie ,ex student UM jugak ker??ex asasian tu means asasi sains kan..tak2 saya masuk dgn STPM..grade tahun 2000,so bole tekalah umur saya berapa???

try lah godet internet sapa Dr Kay (Kamariah Kamarudin)one of best writer tu,dia ada blog gak,lecturer bahasa moden kt UPM,lama dia jadi penulis tamu dalam majalah Anis kt Catatan Kampus..

Wafflehour said...

Hello, Wafflehour selling Crispy Waffle, Tasty Hotdog, Sweet Corn and any other products. Please come to visit our READ MALAYSIA food corner. Visit our website, wwww.wafflehour.com for more information.

Related Posts with Thumbnails